Vizita Delegației de la Consulatul General din Los Angeles

Casa Romana a avut ca invitati, in perioada 10-14 decembrie 2003,pe Consulul General al Romaniei la Los Angeles, d-l Claudiu Lucaci, impreuna cu consilierul economic, d-l Gabriel Dutu si cu functionarul Sectiei Consulare, d-l Dan Stefanesa.

Vineri, 13 decembrie, reprezentantii Casei Romane au organizat, impreuna cu reprezentantii Institutului Hoover, de la Universitatea Stanford, o vizita a delegatiei Consulatului General din Los Angeles, la Arhivele Hoover. D-na Elena Danielson, directoarea Arhivelor Hoover, a prezentat documente din arhiva, care au apartinut familiei regale, donate acestei arhive de catre fiul lui I.G.Duca.

Delegatia s-a intalnit apoi cu reprezentanti ai Fundatiei Europene „Nicolae Titulescu”,cu directorul acesteia d-l George Potra.

Reprezentatii Casei Romane au insotit apoi delegatia de la Consulatul General , la o intalnire cu studentii romani de la Universitatea Stanford. S-a discutat despre programele speciale promovate de catre guvernul roman, pentru readucerea in tara a absolventilor universitatilor din strainatate, cat si a ofertelor de munca oferite acestora. S-a discutat despre posibilitatea unor programe de cercetare-dezvoltare, la nivel guvernamental, in care sa fie angrenati absolventii romani de la universitatile din USA.

In dupa-masa zilei de vineri, la sediul companiei „Catalyst Semiconductors Inc.” a avut loc intalnirea delegatiei Consulatului General cu reprezentanti ai companiilor HIGH-TECH din Silicon Valley.

Casa Romana multumeste pe aceasta cale domnului GELU VOICU, presedinte si CEO-„Catalyst Semiconductors Inc.”- pentru organizarea intalnirii la sediul companiei, cat si celorlati participanti:d-l George Samachisa, director-„SanDisk Corporation”, d-l Dr. George Smarandoiu, vicepresedinte proiectare -„Catalyst Semiconductors Inc.”, d-l Sorin Georgescu, vicepresedinte tehnologie-„Catalyst Semiconductors Inc.”, d-l Alex Hartular, vicepresedinte-„O2MICRO”, d-l Alexandru Gliga, vicepresedinte executiv-„Intelli-Link Communication Systems”, d-l Sorin Papuc, presedinte-„SVP Technologies”, d-l Vlad Dabija , presedinte si CEO-„GreenBorder”, d-l Sorin Cismas, CTO-„Mobilygen”, d-l Mihai Beffa, reprezentantul companiei „Geostuff”, d-l Ioan Dumitriu, director-„Metalfx”, d-na Dana Beffa- reprezentanta Casa Romana, d-na Octavia Cismas-presedinte Casa Romana.

Sambata, 14 decembrie, la resedinta fam. Sorin si Octavia Cismas , a fost organizata o receptie , in beneficiul Casei Romane, cu participarea delegatiei de la Consulatul General din Los Angeles si ai membrilor Casei Romane, reprezentati ai companiilor din Silicon Valley.

Cu aceasta ocazie, d-l Consul General Claudiu Lucaci a inmanat Casei Romane o placheta/diploma pentru contributii si servicii deosebite aduse pe parcursul anilor, pentru comunitatea romano-americana.

Duminica, 15 decembrie, delegatia consulara a participat la concertul de colinzi organizat de Casa Romana, la sediul Casei Romane din Hayward. D-l Dan Stefanesa , functionar al Sectiei Consulare, a oferit servicii consulare pentru membrii comunitatii noastre, la Casa Romana, un serviciu deosebit de apreciat de intreaga comunitate romaneasca din jurul Casei Romane.

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Read our Privacy Policy.